Thomas Cook zguduie afacerile aeriene mondiale!


Thomas Cook shakes up airline business


Thomas Cook aircraft are seen parked on the tarmac at Manchester airport in Manchester, northern England, November 22, 2011.
Credit: Reuters/Phil Noble

(Reuters) – Grupul britanic de turism Thomas Cook intenționează să fuzioneze operațiunile sale germane, britanice și belgiene de zboruri, prin numirea unui nou consiliu de administrație al companiei aeriene pentru a-si dezvolta afacerile.
Cel mai vechi grup de turism din lume (5 iulie 1841), a declarat, marți, că Condor, brand al companiei aeriene germane Thomas Cook AG., Thomas Cook Airlines din Marea Britanie și Thomas Cook Airlines Belgium va deveni un singur segment al companiei aeriene în cadrul grupului de la 1 martie.

Măsura face parte dintr-un plan de redresare, ale căror efecte au început să se arate la sfarsitul anului trecut. Compania, care a primit un colac de salvare de la creditori în luna mai, a văzut o îmbunătățire constantă a finanțelor sale și o marire a cererii în ultimele luni.

Noul consiliul de administrație al companiei aeriene va fi prezidat în comun de către Christoph Debus, șeful grupului de transportul aerian, și Teckentrup Ralf, directorul executiv șef al Condor, a declarat compania. Fostul director executiv al EasyJet (EZJ.L) și al KLM, Cor Vrieswijk va prelua conducerea în calitate de Chief Operating Officer al Thomas Cook Airlines din Marea Britanie luna viitoare.

„În momentul în care industria aviatică europeană se confruntă cu schimbări majore, credem că compania noastra aeriană va fi mai puternică sub forma unui concern de afaceri integrat”, a spus Debus.
Frank Pullman se va pensiona în calitate de director general al Thomas Cook Airlines din Marea Britanie luna viitoare, a anuntat compania.
Actiunile Thomas Cook, care au urcat 200 de procente în ultimele trei luni, au crescut cu 2,6 la sută la 68.87 penny azi la ora 1155 GMT,  compania fiind evaluata la aproximativ 610 milioane de lire sterline.

(Raportat de  Rhys Jones de la Londra și Bryan Victoria de la Frankfurt;  Editare de David Goodman, traducere Iuve Travel)

Pentru servicii turistice marca Thomas Cook si oferte last minute, acceseaza linkul.