Revelion Rusia 2013


SANKT PETERSBURG & MOSCOVA

30 decembrie – 06 ianuarie

  Image Image Image

PROGRAMUL EXCURSIEI

 30 decembrie BUCURESTI – SANKT PETERSBURG

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 09:15 pentru imbarcare pe zborul companiei Aeroflot SU2035 cu destinatia Moscova. Decolare la ora 11:15 si aterizare la Moscova la ora 15:35. La ora 18:50 imbarcare pe zborul Aeroflot SU024 cu destinatia Sankt Petersburg. Aterizare la Sankt Petersburg la ora 20:20. Transfer la hotel. Cazare hotel Holiday Inn Moskovskye Vorota 4****. Detalii pe: www.holidayinn.com.

31 decembrie SANKT PETERSBURG  – PE URMELE DINASTIEI ROMANOV

Mic dejun. Astazi vom descoperi fascinantul oras care pana in anul 1917 a fost capitala Rusiei si resedinta Tarilor.

Tur de oras cu ghid local (8 ore)pe parcursul caruia vom putea admira Universitatea, monumentul lui Lomonosov, Podul Palatului, Palatul de iarna, piata Senatului si cladirea Senatului si a Sinodului, catedrala si piata Sf. Isaac – un simbol al orasului cu Domul aurit avand o inaltime de 101 m si un interior somptuos care exprima opulenta, monumentul lui Nicolae I, monumentul Calaretului de Bronz, palatul Mariinsky, Piata Palatului si Columna lui Alexandru, Campul lui Marte, Gradinile de vara, catedrala Smolny, palatul si podul Anichkov, Piata artelor, Catedrala Sfintei fecioare din Kazan. In continuare vom vizita un obiectiv emblema pentru Sankt Petersburg. Fortareata Sf. Petru si Pavel – a fost ridicata in anul 1703 pentru a apara tara de suedezi, cand Petru cel Mare a hotarat sa stabileasca capitala Imperiului Rus la tarmul Marii Baltice. Fortareata era dotata cu 6 bastioane si ziduri de aparare puternice. In interiorul fortaretei vom vizita Catedrala Petru si Pavel, unul din simbolurile orasului, cu un interior foarte bogat in stil baroc, in interiorul careia sunt mormintele sobre ale printilor si marilor duci ai dinastiei Romanov. Spira aurita a catedralei, incoronata de ingerul care tine in maini crucea este unul din cele mai cunoscute embleme ale orasului. Dupa turul de oras, timp liber la dispozitie si pregatire pentru seara de revelion. Seara, optional Cina festiva de Revelion la restaurantul hotelului.

Tarif: 149 euro/persoana si include: cina bufet, program de divertisment cu muzica live, bauturi: vin, vodka, sampanie. Cazare hotel Holiday Inn Moskovskye Vorota 4****.

01 ianuarie SANKT PETERSBURG – PALATUL YUSUPOV | LA MULTI ANI 2013

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional vizita la Palatul Yusupov. Cumparat in 1830 de printii Iusupov, acest palat neoclasic (1770) arata o viata fastuoasa: fatada sa executata in stil clasic, interioarele decorate cu lucrari Rembrandt si  Rubens, tapiterie si portelan frantuzesti, oglinzi venetiene si sculpturi in lemn. Palatul este interesant si din puct de vedere istoric, in subsolul lui Rasputin a fost asasinat in 1916. Astazi, in subsol este o expozitie care recreaza atmosfera asasinarii. (tarif informativ bilet de intrare: 14 Euro/persoana, deplasarea se face cu metroul). Vizite pietonale cu insotitorul de grup in Sankt Petersburg. Cazare hotel Holiday Inn Moskovskye Vorota 4****.

02 ianuarie SANKT PETERSBURG – MUZEUL HERMITAGE | PALATUL PETERHOF (PETRODVORETS)

Mic dejun. Transfer cu autocarul pentru vizita cu ghid local la muzeul Ermitaj, unul din cele mai mari muzee ale lumii, gazduit in Palatul de Iarna. Muzeul dispune de un fond de 3 milioane de piese, din care sunt expuse numai 60.000 de opere, prezentand istoria artei europene si orientale incepand cu era preistorica. Printre operele importante ale colectiilor, gasim tablouri de Leonardo da Vinci, Raphael, Titian, El Greco, Rubens, Picasso si multi alti artisti celebri. Dupa amiaza, optional, Excursie la Palatul si Gradinile Peterhof. Localizat in afara orasului Sankt Petersburg, grandiosul Palat Peterhof, cunoscut ca Versailles-ul Rusiei, este defapt un ansamblu de palate si gradini construite pentru Petru cel Mare. Imbinate intr-un mod armonios, palatele, gradinile si fantanile arteziene creeaza un cadru unic in care te poti relaxa, poti vizita palatele fastuoase incarcate de bogatie arhitecturala, poti admira in voie jocurile vesele de apa ale fantanilor arteziene sau pur si simplu te poti plimba sau te poti odihni in gradinile superbe. Indiferent ce iti doresti sa faci cand vizitezi Peterhoful, luxul, bogatia si opulenta tipica Imperiului Rus iti vor ramane intiparite in minte pentru totdeauna. Intoarcere la Sankt Petersburg. Cazare hotel Holiday Inn Moskovskye Vorota 4****.

03 ianuarie SANKT PETERSBURG – PUSKIN – MOSCOVA

Mic dejun. Optional, Excursie la Puskin (Tarskoe Selo). Orasul Puskin, situat la 25 km sud de Sankt Petersburg, era denumit in trecut Tarskoe Selo insemnand “Satul Regal”, deoarece din secolul al XVIII-lea a devenit resedinta de vara a tarilor Rusiei. Istoria incepe la inceputul secolului al XVIII-lea cand acolo se afla o mosie denumita „Saarskaya Myza”. Petru cel Mare a daruit mosia sotiei sale, Ekaterina Alekseevna, viitoarea Imparateasa Ecaterina a II-a a Rusiei. In 1724 a fost construit primul palat, cunoscut sub denumirea de Conacul de piatra, iar numele mosiei a fost schimbat in Tarskoe Selo. Atunci cand imparateasa Elisabeta (1741-1762), fiica lui Petru cel Mare, a mostenit aceasta proprietate, s-a hotarat sa o transforme in resedinta ei de vara de gala. La porunca ei, arhitectii Rastrelli, Zemtsov si Sevakinskiy au creat acest ansamblu unic de palate si parcuri. Totul era fastuos, magnific, cu nenumarate decoratii interioare si exterioare sculptate. Aici s-a desfasurat prima companie teatrala rusa, condusa de Fiodor Volkov. Numai pentru decoratiile exterioare au fost folosite peste 100 de kilograme de aur. Dar cea mai spectaculoasa ramane Sala de chihlimbar. La sfarsitul secolului al XVIII-lea palatul a fost refacut de arhitectul Giacomo Quarenghi pentru viitorul tar Alexandru I, care ii adauga splendide decoruri in stilul Empire. Tarskoe Selo este asociat si cu cel mai mare poet al Rusiei, Alexander Puskin, care a studiat la liceul din oras intre 1811 si1817. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Aeroflot SU019 cu destinatia Moscova. Decolare la ora 16:25 si aterizare la Moscova la ora 17:40. Transfer la hotel. Cazare hotel Katerina Park 4**** Moscova. Detalii pe www.katerinahotels.com/en/moscow/park/main/

04 ianuarie MOSCOVA –  Capitala Rusiei

Mic dejun. Tur de oras Moscova cu ghid local (8 ore).  Vom vizita Kremlin-ul, fosta resedinta a tarilor Rusiei, construit incepand incepand cu sec.XV. In prezent complexul fortificat gazduieste catedralele si palatele Kremlinului: Arsenalul, Catedrala Adormirea Maicii Domnului (sec.XV) – principala catedrala a Rusiei si locul de incoronare a tarilor Rusiei, Catedrala Buna Vestire (sec.XV) – cu 9 cupole aurite si fosta biserica privata a tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail (sec.XVI) – necropola tarilor  Rusiei pana la 1700, Palatul Patriarhal, Catedrala celor 12 Apostoli, Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare –  care marcheaza centrul Moscovei. Vom admira cladirea Universitatii din Moscova, vom vizita vestita Piata Ismailovo si apoi Piata Rosie – simbolul orasului. Piata separa Kremlinul, fosta resedinta imperiala, de zona comerciala Kitay-gorod. Este considerata pe buna dreptate centrui Moscovei si al Rusiei.  Continuam explorarea orasului cu un obiectiv inedit, Metroul din Moscova. Statiile subterane ale Moscovei sunt proiectate si decorate de renumiti sculptori rusi, arhitecti si artisti. Astfel, metroul este pentru multi localnici, dar mai ales pentru turisti un adevarat muzeu subteran. Turul se incheie cu o panorama deosebita asupra orasului de pe dealurile Vorobyovy Gory (Dealurile Vrabiei). Transfer la hotel. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Katerina Park 4**** Moscova.

 05 ianuarie MOSCOVA – Galeriile Tretiakov

Mic dejun. Optional, vizita la Galeriile Tretiakov cu ghid local si transfer cu autocarul. Galeria Tretyakov este tezaurul national de arta din Rusia si unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colectia Galeriei este compusa in intregime din opere Rusesti si artisti care si-au adus contributia la istoria artei Rusesti sau au fost in stransa legatura cu ea. Colectia contine mai mult de 150 000 de lucrari de pictura, sculptura si grafica, creata de-a lungul secolelor de generatii succesive de artisti din Rusia (colectia privata a lui Pavel Tretiakov, un comerciant local de la sfarsitul secolului al XIX-lea pe colectia caruia s-a fondat Galeria, si operele altor artisti rusi, precum Vasili Surikov, Ilia Repin si Konstantin Korovin). Dupa amiaza, timp liber la dispozitie si vizite pietonale cu insotitorul de grup. Plimbare pe celebra artera de cumparaturi, strada Arbat.  Cazare hotel Katerina Park 4**** Moscova.

06 ianuarie MOSCOVA – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Aeroflot SU2034 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 09:45 si aterizare in Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:25. Sfarsitul pachetului de servicii.

Oferta speciala cu Early Booking:  689 Euro, depersoana loc in camera dubla

(pentru plata integrala pana la data de 31 octombrie)

Tarif fara early booking: 725 Euro, depersoana loc in camera dubla

 Servicii incluse :

 • Bilet de avion Bucuresti – Sankt Petersburg via Moscova, Sankt Petersburg – Moscova (zbor direct) si Moscova – Bucuresti (zbor direct) compania AEROFLOT
 • 4 nopti cazare cu mic dejun hotel Holiday Inn Moskovskye Vorota 4**** Sankt Petersburg
 • 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Katerina Park 4**** Moscova
 • Tur de oras de 1 zi cu autocar si ghid local in Sankt Petersburg
 • Intrare la Fortareata si Catedrala Petru si Pavel din Sankt Petersburg
 • Transfer cu autocarul si vizita cu ghid local la Muzeul Ermitaj
 • Intrare la muzeul Ermitaj
 • Tur de oras de 1 zi cu autocar si ghid local in Moscova
 • Intrare la Catedrala Kazan
 • Intrare la Metroul din Moscova
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport in Sankt Petersburg si Moscova
 • Insotitor de grup

Transfer GRATUIT la aeroportul OTOPENI (a se consulta ruta de transfer)

Ruta 1. Constanta – Medgidia – Cernavoda – Slobozia – Bucuresti;

Ruta 2. Iasi – Roman – Bacau – Onesti – Brasov – Sinaia – Campina – Ploiesti – Bucuresti;

Ruta 3. Sibiu – Rm.Valcea – Craiova – Pitesti – Bucuresti

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 150 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
 • Intrarile la obiectivele turistice din program, altele decat cele mentionate la servicii incluse
 • Excursiile optionale, Asigurarea medicala obligatorie
 • Taxa de viza si procesare : 50 Eur/persoana (se achita odata cu pachetul turistic)

Suplimente:

 • Camera SGL +175 Euro/persoana/plecare 23 Iunie
 • Cina de Revelion la hotel +149 Euro/persoana (optionala)

Include: cina bufet, program de divertisment, bauturi: vin, vodka, sampanie

 • Reduceri copii 2-11,99 ani – 100 Euro/copil/perioada (cu 2 adulti in camera)

EXCURSII OPTIONALE (se rezerva din tara):

 • PETERHOF: 55 Euro/persoana/minim 15 platitori

Include: transport autocar, ghid local, intrare la Marale Palat si Cascada

 • PUSHKIN: 55 Euro/persoana/minim 15 platitori

Include: transport autocar, ghid local, intrare la Palatul Ekaterinei si Camera de chihlimbar

 • GALERIILE TRETIAKOV: 30 Euro/persoana/minim 20 platitori

Include: transfer autocar dus-intors, ghid local, bilet de intrare la Galeriile Tretiakov

NOTA!Pentru obtinerea vizei de intrare in Rusia sunt necesare urmatoarele acte:

– pasaport valabil mínimum 6 luni si cu minim 2 pagini consecutive libere

– 1 fotografie format pasaport,

– copie dupa cartea de identitate,

– adeverinta de la locul de munca cu specificarea functiei sau cuponul de pensie

– asigurare medicala (copie)

 HOTEL HOLIDAY INN MOSKOVSKYE VOROTA 4**** http://www.holidayinn.com/hotels/us/en/saint-petersburg/ledmp/hoteldetail

Hotelul Holiday Inn Moskovskye Vorota este un hotel modern de 4**** la standarde europene, situat intr-o zona linistita din Sankt Petersburg, la doar 10 minute distanta de centrul orasului cu metroul. Statia de metrou se afla langa hotel. Cina festiva de revelion se organizeaza in sala mare de festivitati a hotelului. Camare sunt moderne, dotate cu: LCD TV, birou de lucru, telefon, baie privata cu uscator de par si facilitati moderne, facilitati ceai/cafea, minibar, seif, aer conditionat.

Detalii si Rezervari la agentia Iuve Travel

Reclame