Excursie India – Nepal 2012


DELHI-JAIPUR-AGRA-JHANSI-KHAJURAHO-VARANASI-KATHMANDU
PERIOADA: 16.11 – 28.11.2012

 Ziua 1 (vineri, 16 nov): BUCURESTI – DOHA – DELHI
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 15:30 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa Qatar Airways cu destinatia Delhi (via Doha). Decolare ora 17:35.
Ziua 2 (sambata, 17 nov): OLD DELHI
Sosire la Delhi la ora locala 08:00. Transfer si cazare la hotel. Dupa-amiaza tur al orasului vechi – Old Delhi. Construit la inceputul secolului al XVII-lea de catre imparatul Shah Jahan si capitala a Imperiului Mughal, fostul Shahjahanabad este in prezent un simbol al maretiei mogule si un etalon al arhitecturii Indo-Islamice. Turul orasului vechi include vizita panoramica (exterior) a Fortului Rosu – fosta resedinta a familiei imperiale, apoi moscheea Jama Masjid, cel mai mare si mai cunoscut lacas de cult musulman din India. Moscheea poate cuprinde in curtea sa pana la 25.000 de credinciosi si adaposteste doua relicve importante ale Islamului: un exemplar vechi al Coranului din piele de caprioara si o pereche de sandale despre care se spune ca au fost purtate de profetul Mahomed. Continuam apoi vizita cu o plimbare prin vechiul centru comercial – Chandni Chowk; stradutele sale inguste si aglomerate, pline de culoare si de arome alcatuiesc un amestec ametitor, o adevarata provocare a simturilor dar si ocazia unei incursiuni inedite in viata autentica a localnicilor. Turul orasului vechi se incheie cu vizitarea memorialului inchinat parintelui spiritual al Indiei, Mahatma Gandhi – Raj Ghat.  Cina si cazare Delhi.
Ziua 3 (duminica, 18 nov): NEW DELHI
Mic dejun. Astazi vom cunoaste fata moderna a capitalei Indiei intr-un tur al orasului nou – New Delhi, aflat intr-o puternica si fascinanta antiteza cu orasul vechi. Pentru o vreme capitala a Imperiului Britanic, New Delhi este astazi un oras al marilor bulevarde, al impresionantelor cladiri guvernamentale si al gradinilor elegante. Vom incepe turul cu  minaretul Qutub, obiectiv inclus in patrimoniul UNESCO; construit in anul 1206 de catre Qutub-ud-din Aybak, este cel mai inalt minaret de caramida din lume (73 m) si o splendida ilustrare a arhitecturii Indo-Islamice. Continuam turul cu Poarta Indiei – Arc Memorial de Triumf care poarta inscriptionate numele soldatilor indieni cazuti in primul Razboi Mondial si traversam apoi cartierul diplomatic catre cladirile Parlamentului si resedinta prezidentiala (vizita panoramica). Turul se incheie cu principala zona comerciala a orasului – Connaught Place. Dupa-amiaza vizita Templul Lotus (panoramic). Inchinat cultului Bahai, Templul Lotus este unul din obiectivele cele mai vizitate din India; adevarata bijuterie arhitecturala, templul impresioneaza prin designul spectaculos dar si prin mesajul de unitate religioasa pe care il transmite. Timp liber pentru cumparaturi.
Seara, optional: “Kingdom of Dreams” – lumea ametitoare si plina de stralucire a Bollywood-ului adusa pe scena acestui teatru recent inaugurat in Delhi – Gurgaon. Un musical de exceptie, o poveste plina de emotie in care muzica si dans, decoruri somptuoase si costume extravagante se imbina perfect pentru a oferi experienta unica a uneia din cele mai fascinante exprimari ale artei indiene contemporane.  Pret informativ: 70 USD/persoana. Include cina si bilete clasa silver.
Cina si cazare Delhi.
Ziua 4 (luni, 19 nov): DELHI-JAIPUR
Dupa micul dejun plecam catre Jaipur (cca 250 km, 5 ore de mers)…. mai multe detalii despre excursie
Reclame