Last Minute Malta – Avion din Budapesta


Stanca dintre Europa si Africa, leaganul cavalerilor!

 Intre Sicilia si Tunisia, pe una dintre cele mai importante si vechi cai de navigatie este situata una dintre perlele Marii Mediterane, si anume insula Malta, respectiv cei doi frati ai sai insula Gozo si Comino. Datorita pozitiei sale geografice si strategice, de-a lungul secolelor insula Malta si-a schimbat frecvent stapanii: fenicienii, cartaginenii, normanzii, cavalerii cruciadelor, francezii si in cele din urma englezii s-au perindat in insula. Cand visam la vacanta in insula Malta, nu se poate sa nu ne gandim la vestigiile preistorice sau la viata de sub apele cristaline ale marii. Malta va ofera pe langa acestea si o clima placuta, specialitati culinare mediterane, tarmuri stancoase, deosebit de frumoase si numeroase monumente istorice. Participati la turul de oras in capitala insulei – Valletta – si veti face o calatorie in istoria evului mediu! Si in Malta, “fiesta” nu lipseste niciodata! Nu exista saptamana in care, undeva intr-o localitate a insulei sa nu fie vreo parada sau sarbatoare traditionala, la care trebuie neaparat sa participati! Recomandam vacanta in insula Malta celor ce doresc sa-si largeasca cultura, cei ce doresc sa invete limbi straine, cei ce iubesc sporturile nautice, indeosebi imersiunile sau celor ce doresc pur si simplu sa se odihneasca sau sa faca plaja!

Underwater Jesus! by Guido Galletti after an idea of Italian diver Duilio Marcante.

 Excursii Facultative

Pestera Albastra – Aceasta excursie va prezinta frumusetile naturale ale Maltei, pe durata ei putand vedea: Pestera Albastra, monumentul Hagar Quimi, respectiv 3 orase malteze Sanglea, Cospicua si Vittoriosa.
Insula Gozo– Conform legendei aici era casa fiicei zeului Atlas – Calipso -, unde putem ajunge cu vaporul. Se viziteaza o biserica in Xaghra, regiunea Dwerja, apoi in capitala insulei – Victoria – se viziteaza citadela si catedrala. Nu va lipsi un scurt program liber pentru cumparaturi.
Turul insulei – Primul punct de oprire al excursiei este Mosta, a carui Dom ocupa locul 3 in clasamentul european, datorita cupolei sale imense, dupa care se viziteaza centrul artizanal Ta’ Quali (posibilitati de cumparaturi). Excursia continua cu Mdina, orasul linistit, unde vom vizita Catedrala Sfantul Paul. Pranul tipic maltez va fi servit in orasul Rabat, unde se vor vizita si catacombele Sf. Paul. Dupa pranz vom pleca spre stancile Dingli, de unde se deschide o panorama superba spre mare. Ultimul punct al excursiei este capitala, Valletta, unde vom participa la un movie –show numit „The Malta Experience Show”.
Sliema / St. Julian’s – cea mai importanta zona turistica a Maltei o reprezinta cele doua orase, azi aproape unificate prin extinderea lor. In ultimii ani li s-a alaturat si St. Andrew’s si impreuna au devenit cea mai intinsa localitate din insula. Litoralul lung de 3 km al orasului Sliema, precum si promenada sa lata reprezinta nu doar cartierul de hoteluri, ci si centrul turistic. Pe promenada se gasesc si restaurantele, barurile, cafenelele si magazinele statiunii. Putin la nord de Sliema, in portul St. Julian’s gasim barcile colorate ale pescarilor, leganate de apele marii. Turistii sunt atrasi de numeroasele hoteluri de lux, baruri de noapte, discoteci si cazinouri. In orasele mai mari ale insulei se poate ajunge cu autobuzele locale, curse regulate. Transferul de la aeroport are o durata de cca. 35-40 minute.
Mellieha Bay – una dintre cele mai indragite statiuni ale insulei, cu plaje cu nisip, vizitata cu placere si de localnici. Stau la dispozitia turistilor sporturile nautice, cum ar fi surf si windsurf. In aceasta parte, insula este foarte ingusta (doar 1.5 km latime), incat putem ajunge in golful de pe coasta de vest printr-o scurta plimbare. La cca. 2 km de golf se afla orasul Mellieha, unde va asteapta restaurante, baruri si cafenele. In capitala (cca. 25 km) sau in orasele mai mari se poate ajunge cu autobuzele locale, curse regulate. Transferul de la aeroport are o durata de cca. 60 minute.
Reclame