Vacante Last Minute in Cipru – Insula Afroditei


In acest loc, unde, asa cum spune legenda, zeita frumusetii si a dragostei – Afrodita – a iesit din spuma marii, realitatea si mitologia sunt si in ziua de azi inseparabile. Cei care viziteaza Ciprul vor fi fermecati de activitatea zilnica a legendelor, prin simplul fapt ca nici peisajul nu este unul monoton.Munti cu stanci golase, coline cu vai adanci si racoroase, campii verzi roditoare, toate inconjurate de albastrul marii. Linistea si pacea, culturile vechi, voiosia, ospitatlitatea localnicilor, 340 zile cu soare si apa curata a marii sunt toate elementele ce contribuie la un concediu extrem de reusit.

 Excursii facultative

Curium – Paphos– Este un tur al tărmului cipriot. Prima oprire se face la amfiteatrul Curium, datând din timpurile romane. Vizităm locul unde s-a născut Afrodita, după care plecăm în Paphos. Centrul orasului face parte din patrimoniul UNESCO. După o scurtă plimbare în port, facem o vizită în Vila Dionyssos, pentru a vedea padimentul roman din mozaic.

Paphos

Muntii Trodos – În inima „verde” a insulei cipriote se găsesc satele de munte înconjurate de păduri de brazi. Drumul parcurs trece prin văi roditoare si sate mici, unde putem fi martorii frumuseților naturale ale Ciprului.

Trodos Mountains

Turul Insulei – Veniti cu noi să vizităm capitala cipriotă, muntii Trodos si Templul lui Apollo!

Înscrierea la aceste excursii se efectuează la fata locului si tot acolo se comunică si tarifele informative. Excursiile sunt organizate de partenerul local al agentiei Neckermann.

Larnaca – Cea mai veche statiune-oras si port al Ciprului. Conform legendelor, Khitim, nepotul lui Noe a fondat aici primul regat. Statiunea a păstrat de-a lungul vremii multe din clădirile medievale, pe care le putem vedea efectuând o plimbare din portul său până în centru. Se pot vizita: Biserica Greco- Ortodoxă -Sf. Lazar, Cetatea turcească, sau chiar labirintul de strădute mici, înguste din vechiul oras. O promenadă străjuită de palmieri, vă va conduce la magazinele vechiului oras. Pe strada pietonală se găsesc si restaurantele, tavernele si cafenelele statiunii. Hotelurile ce oferă posibilităti de sporturi nautice se găsesc la aprox. 6 km de centru, pe plaja în marea ei parte cu nisip si pietris. Transferul cu autocarul de la aeroport la hoteluri durează aprox. 30 minute.

Larnaca

Larnaca

Ayia Napa – La 40 km de Larnaca, fostul sat pescăresc este azi una dintre cele mai îndrăgite statiuni cipriote. Acest lucru se datorează atmosferei create de restaurantele bune si tavernele traditionale, care, în ultimii ani, au fost atractia principală a statiunii. Nici plajele cu nisipurile albe nu sunt de neglijat, acestea oferind posibilităti deosebite de plajă si baie în mare. Dacă aveti nevoie de miscare, puteti închiria un montainbike sau vă folositi de mijloacele de transport locale si puteti ajunge în oricare colt al statiunii, fie pentru a încerca diversitatea sporturilor nautice, fie pentru odihnă, fie pentru o plimbare prin plantatiile de citrice sau măslini. Transferul de la aeroportul Larnaca durează caa. 1 oră.

Reclame