Last Minute Croatia – Turism de Calitate


Oferte de Vacanta in Croatia  – Idei de petrecere a timpului liber!

Dalmatia de nord – este o zona extraordinar de frumoasa, unde va invitam si pe Dumneavoastra! Venind dinspre munti spre litoralul dalmat, ne intampina un peisaj – panorama mirific: muntele golit de vanturile marii coboara, in unele locuri destul de abrupt, pentru a gasi apele marii Adriatice, cu malurile sale dantelate, cu sutele de insule mici sau mari. Plajele albe cu pietris marunt sunt pe alocuri inconjurate de paduri de pini. Golfurile mici, uneori ascunse de stanci, ne ademenesc cu plajele mici si o baie buna in apa cristalina a marii. Zona unde va invitam este de fapt coasta centrala a Croatiei, unde cea mai frumoasa portiune este riviera Makarska.

Dalmatia Coastline

Acesta frumusete salbatica provine din contrastul intre plaje inguste si stancile ascutite si golase ce le strajuiesc. In aceasta regiune, de-a lungul secolelor s-au perindat numeroase natiuni: dalmatii, romanii, gotii, iar in sec. 7 zona a fost invadata de un trib pagan, de origine slava. In cei 150 de ani de dominatie otomana, economia rivierei Makarska a inceput sa infloreasca, in primul rand datorita comertului. Insa razboiul cu venetienii a distrus-o. A doua perioada infloritoare a trait-o doar mult mai tarziu, in sec. 18, dupa caderea Venetiei. Marmont, un comandant din aramata lui Napoleon a construit aici primele strazi si scoli. Monumentul lui si in ziua de azi se poate vedea langa soseaua principala Adria. Dupa al doilea razboi mondial, incepand cu anul 1970, a inceput sa se dezvolte turismul in aceasta zona. Insa in timpul celor 5 ani de razboi a decazut. Din anul 1996, dupa terminarea disensiunilor, zona a devenit din nou atractie turistica. Azi putem sa ne plimbam linistiti pe stradutele vechi si inguste, admirand casele construite din piatra si cu acoperis de tigla rosie, sau putem sa ne delectam cu distractiile oferite de restaurantele, tavernele, cafenelele si magazinele croate.

Excursii facultative

Krka Waterfalls

Dubrovnik – Excursie de o zi, cu autocarul. Parcurgand soseaua paralela cu litoralul, admirand peisajul mirific al coastei Dalmatiei de Nord si Sud cu forme bizare alcatuind prapastii largi, ajungem in orasul-perla, Dubrovnik. Dupa o plimbare in oras ne vom intoarce cu un bagaj de cunostinte mult imbogatit, datorita muzeului in aer liber, a Cetatii Dubrovnik-ului si a atmosferei medievale pe care o vom intalni aici.

Cascada Krka – In cadrul acestui program de o zi veti face cunostinta cu frumusetile naturale ale Dalmatiei.

Mostar (doar de la riviera Makarska) – Pe durata unei zile intregi veti calatori de-a lungul raului Neretva si peste muntii Biokovo. (Pentru unele excursii este nevoie de viza tranzit in Bosnia).

Zivogosce – situata in sudul rivierei Makarska. Vechi sat pescaresc, unde putem vizita manastirea datand din sec. 18., respectiv la bibiloteca din manastire. De-a lungul promenadei gasim numeroase cafenele si restaurante cu specific pescaresc. Transferul de la aeroport are o durata de cca. 2 ore si 30 minute.

Trogir– cetatea veche a orasului a fost declarata patrimoniu Unesco,

Trogir – Aerial

datorita numeroaselor monumente istorice. Dupa plimbarea culturala, va invitam sa intrati intr-una din cafenelele sau restaurantele din oras. Pe plajele cu pietris/stanci va sunt oferite numeroase posibilitati de sporturi nautice, printre care cea mai solicitata este imersiunea. Transferul de la aeroport are o durata de cca. 30 minute.

Makarska– orasul – port se situeaza la poalele muntilor Biokovo si este centrul rivierei cu acelasi nume, avand plaja cu pietris, lunga de cca. 2 km. Merita sa vizitati manastirea cu expozitia de scoici, sa faceti o plimbare in orasul vechi, dar si in cel nou, unde va asteapta numeroase cafenele, magazine si restaurante. In iulie si august este organizat Festivalul Makarska, cu multe programe culturale si distractive. Puteti participa la excursiile organizate in muntii Biokovo sau in Baska Voda sau Tucepi. Transferul de la aeroport are o durata de cca. 2 ore.

Makarska

Tucepi – la sud de Makarska, inconjurat de paduri de pini si de plantatii de maslini, langa muntii Biokovo. Plaja cu pietris marunt, lunga de cca. 3 km ii asteapta pe cei ce doresc sa se odihneasca. In timpul festivalului numeroase programe culturale si distractive intregesc concediul turistilor. Nici iubitorii sporturilor nautice nu au probleme, lor le sta la dispozitie centrul de imersiuni si sporturi din oras. Din tavernele orasuli se deschide o panorama superba spre insulele Brac, Hvar si Korcula. Transferul de la aeroport are o durata de cca. 2 ore.

Reclame