Vacante de neuitat in Insula Creta cu Iuve Travel


Ce sa vizitezi in Creta?

Santorini – Excursie de 1 zi cu vaporul în arhipeleagul Insulelor Kyklad, la cea mai sudică dintre ele, Santorini. Conform legendei se spune că frumoasa insulă Santorini, de origine vulcanică, este parte din lumea dispărută a Atlantisului. Descoperiti urmele sale datând din sec. 2 î.e.n.

Creta from space!

Circuit în vestul insulei – Cu ocazia acestei călătorii puteti “degusta” din viata din vestul insulei. Puteti arunca o privire în istoria contemporană vizitând Rethymnon, în Chania puteti să faceti o plimbare printre zidurile palatelor venetiene si a moscheelor ienicerilor. Parcurgând zonă sălbatică de munte puteti vizita mănăstires bizantină, următoarea oprire va fi în Arkadi, iar dupămasa veti putea face baie în Rethymnon.

Palatul din Knossos – La 5 km de Heraklion se găseste Palatul din Knossos, unde în urma săpăturilor efectuate de arheologii britanici a fost descoperit scaunul domnesc al regelui Minos, datând din anul 2000 î.e.n. Când în alte zone ale lumii oamenii trăiau în epoca de piatră, aici cultura era deja la un nivel ridicat de dezvoltare. Puteti vizita/admira câteva săli si fresce ale palatului. Deasemenea puteti vizita si Muzeul de arheologiei, unde veti găsi cea mai bogată colectie de vestigii din timpul regelui Minos.

Rethymnon – în vestul insulei Creta, în înfloritoarea statiune Rethymnon si în împrejurimi găsim plaje lungi, cu nisip fin si sate pescăresti originale. În oras turistii sunt întâmpinati de clădiri construite în stil turcesc sau venetian. În centrul vechi, la marginea căruia se află portul, putem petrece clipe minunate în cafenele, restaurante, galerii comerciale, baruri, discoteci si taverne. Seara centrul este închis pentru masini. Unitătile de cazare din oferta noastră se află în orasul Rethymnon, aproape sau chiar pe plajă. Transferul de la aeroport cu autocarul are o durată de cca. 2.5 ore.

Panormo– statiunea idilică si în antichitate a fost un port important. Astăzi datorită străzilor si a clădirilor frumoase, originale este monument istoric. În satul tipic pescăresc găsim cafenele, baruri si taverne originale. Această statiune este ideală si pentru cei care vor să-si petreacs concediul în liniste. Hotelurile Iberostar se află înafără orasului, pe plajă. Heraklion este la 57 km, unde se poate ajunge cu autobuze curse regulate. Transferul de la aeroport cu autocarul are o durată de cca. 1 oră si 45 minute.

Panormo

Agia Pelagia – statiune situată în zonă naturală deosebită, la 25 km de Heraklion, unde se poate ajunge cu autobuze locale, curse regulate. Fostul sat pescăresc este azi o statiune cunoscută de turisti. În golful apărat de vânturile marine plaja este lungă, cu nisip, iar lângă ea, pe promenadă se însiruie restaurantele, tavernele, cafenelele si magazinele statiunii. În sezonul principal se poate beneficia de multitudinea sporturilor nautice. Transferul cu autocarul de la aeroport are o durată de cca. 40 minute.

Amoudara – tărmul de 10 km lungime al statiunii se află la 6 km distantă de Heraklion. Este fie cu nisip fin, fie cu petris. De-a lungul plajei sunt numeroase hoteluri, restaurante, cafenele, taverne si magazine. În ultimii ani statiunea si-a dezvoltat infrastructura în asa măsură încât unde anume vom servi o specialitate culinară grecească, nu mai este o problemă. Statiunea este aproape de capitala insulei si de Palatul Knosszosz, respectiv este un punct foarte bun de plecare în anumite excursii facultative. La capătul statiunii se află o statie de transformator electric. Transferul de la aeroport are o durată de cca. 30 minute.

Kokini-Chani – este mai departe, la cca. 17 km de Heraklion, unde, pe plajele cu nisip putem alege dintre numeroasele posibilităti de sporturi nautice. Transferul de la aeroport are o durată de cca. 30 minute.

Gouves – este o statiune mică, la cca. 15 km est de Heraklion, între soseaua principală si tărmul mării. În ultimii ani a devenit un centru turistic dezvoltat, unde găsim restaurante, baruri, taverne. Pe plaja lungă cu nisip/petris putem încerca sporturile nautice si putem închiria paturi si umbrele de plajă. La dispozitia turistilor stau hoteluri mici, apartamente si una-două unităti mai mari. Pe soseaua principală se află statia de autobuz, de unde putem ajunge în Heraklion, Chersonissos si Agios Nikolaos. Transferul de la aeroport are o durată de cca. 25 minute.

Chersonissos – situat la 27 km est de Heraklion, la poalele muntii Lassithi. Vă invităm în acest fost sat pescăresc să intrati într-o tavernă din portul său colorat! Geustati vinul cretan si mâncati o specialitate culinară din peste! Seara puteti alege din diversitatea posibilitătilor distractive. Pe plajă puteti închiria paturi si umbrele de plajă sau echipamente sportive. În heraklion, Agios Nikolaos sau în împrejurimi se poate ajunge cu autobuze curse regulate. Transferul de la aeroport are o durată de cca. 50 minute.

Anissaras: tărmul de 6 km lungime a orasului Anissaras este cu nisip, apa mării de un albastru pronuntat, unde putem opta pentru diferite posibilităti de sporturi nautice.

Anissaras

Aici se găsesc hotelurile, respectiv baruri, restaurante si taverne. Peisajul este dominat de prelungirea muntelui Dikti si de podisul Lassithi. În Heraklion (cca. 31 km) seau în alte statiuni mai mari se poate ajunge cu autobuzele locale. Transferul de la aeroport are o durată de cca. 45 minute.

Stalis – este un oras mic, care în ultimii ani a devenit o statiune vizitată de turisti. Situată în vecinătatea statiunii Malia, este îndrăgită pentru plajele sale lungi, cu nisip. În centru numeroase restaurante, baruri si taverne oferă posibilităti de recreere si distractie.

Malia – se află la poalele muntiilor Lythos, la cca. 40 km de Heraklion, într-o zonă înconjurată de plantatii de măslini. Pe plajele cu nisip putem încerca sporturile nautice sau putem închiria paturi si umbrele de plajă. Seara ne asteaptă tavernele grecesti, cafenelele si barurile statiunii. Transferul cu autocarul de la aeroport, în ambele statiuni are o durată de cca. 75-90 minut.

Alegeti acum o oferta de vacanta last minute!

Reclame