Last Minute in Rhodos cu Iuve Travel – Idei de Vacanta!


Excursii facultative cu Neckermann Reisen:

Lindos – Pe parcursul excursiei veţi vizita cel mai vechi oraş al insulei. În centrul oraşului se poate circula numai pe jos sau cel mult călare pe măgar. Sub stâncile calcaroase cu forme bizare se ascund plaje cu nisip. Atracţia principală este Acropole- templul zeiţei din Lindos.

Excursie în Marmaris – Turcia este la o distanţă de doar 18 km de ţărmurile insulei Rhodos. După o navigare de 45 minute, veţi ajunge într-una din cele mai frumoase staţiuni ale Turciei, Marmaris. Aici veţi găsi plaje cu nisip, portul de yachturi, în centru o avalanşă de magazine, cafenele, baruri, restaurante, precum şi un bazar fantastic! Veniţi cu noi şi negociaţi pentru produsele bazarului!

Excursie cu vaporul în insula Kos – Din portul oraşului Rhodos ne îmbarcăm pe vapor. Pe malul sudic este capitala insulei, Halasama – locaşul sfânt al zeului Asclepios. Puteţi admira platanul numit Hippocrates, înalt de 12 m şi bătrân de peste 500 ani. Azi, în locul sfânt se ridică falnic o mănăstire. Să nu uitaţi să vizitaţi templul lui Dionysos şi aşa numita Casa Romana cu renumitul său mozaic, datând din sec. 3.

Tarife informative:

  • Lindos: cca. 22 EUR/persoană
  • Excursie cu vaporul în Marmaris: cca. 53 EUR/persoană
  • Excursie cu vaporul în Kos: cca. 48 EUR/persoană
  • Seară grecească: cca. 36 EUR/persoană

Înscrierea la aceste excursii se efectuează la faţa locului. Excursiile sunt organizate de partenerul local al agenţiei Neckermann.

Rhodos – orasul nou

Oraşul Rhodos – Este combinaţia perfectă a trecutului şi a prezentului. Oraşul este înconjurat de zidul lung de 4 km, iar în centru găsim cetatea cavalerilor cruciaţi. În interiorul zidului se află moscheele şi minaretele, mărturii ale ocupaţiei otomane. Influenţele italiene ale oraşului se regăsesc în palatele împodobite sau în construcţiile specifice. În piaţa centrală se înşiră magazinele şi bazarul. Plimbaţi-vă printre zidurile vechi şi mergeţi până în port, de unde vă puteţi îmbarca pe vapor şi puteţi vizita oricare dintre insulele vecine sau în Turcia. În jururl miezului nopţii, luminile din oraşul vechi se sting şi începe viaţa nocturnă în cartierul nou al oraşului. Puteţi intra într-o discotecă sau un local cu dans şi puteţi petrece până dimineaţa! Transferul de la aeroport are o durată de cca. 30 minute.

Faliraki -În ultimii ani s-a dezvoltat într-o staţiune veselă şi îndrăgită. Baruri, taverne şi restaurante îi aşteaptă pe oaspeţii staţiunii. În oraşul Rhodos se poate ajunge cu autobuze locale (cca. 15 km). Plaja lungă cu nisip/pietriş, pe alocuri cu intrand lin în mare este ideală pentru cei ce doresc să facă plajă sau sporturi nautice. Transferul de la aeroport are o durată de cca. 60 minute.

Trianta Beach– Se află în partea de nord a insulei şi este îndrăgită pentru apele cristaline şi plaja lungă cu pietriş. Vântul ce adie uşor şi valurile îi atrag pe cei mai mulţi surferi. Pe plaje pot fi practicate numeroase alte sporturi nautice. Pe promenadă se găsesc restaurante, discoteci, baruri şi taverne. Să nu lăsăm pe dinafară nici magazinele, de care staţiunea nu duce lipsă. În apropiere de staţiune se află mănăstirea Filerimos, unde puteţi vizita şi ruinele vechii bazilici. Tot de aici se ajunge cu uşurinţă în „Valea Fluturilor”. Transferul de la aeroport are o durată de cca. 20-30 minute.

Beach

Kiotari – Se află în partea de sud-est a insulei, într-un golf frumos, în loc liniştit, departe de tumultul centrului turistic. Plaja de aici cu nisip şi pietriş atrage pe toată lumea la plajă sau baie, precum un magnet. În apropiere se află satul Genaldi, unde găsim taverne, baruri şi magazine. Transferul de la aeroport are o durată de cca. 2 ore şi 15 minute.

Lardos – Este recomandată celor ce iubesc stilul grecesc traditional, tavernele tipic grecesti si plajele cu nisip/pietris unde sporturile nautice se găsesc din plin. Transferul de la aeroport are o durată de cca. 2 ore si 15 minute.

Reclame